Gusztáv és a kerület

Amit kerületünk polgárai megosztottak velem, és szerény javaslatként elétek tárom.

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

HTML

Vattamány Zsolt bűnei 7 pontban

2014.08.29. 09:18 Gusztáv és a kerület

utolso1_1409295849.jpg_610x400

Nem, nem a bibliai értelemben vett bűnökre gondoltam. Azok, akik nem rendszeres olvasói a programunknak, amit az Új7 és kerületi választók segítségével itt gyűjtünk össze, ők nem tudják, hogy szinte minden bejegyzésben elmondjuk az aktuális kerületvezetés hibáit, ... ezért összefoglaljuk most.

A Fidesz (a kerületi KDNP nélkül, mert őket kihagyták), az alábbi károkat okozta a kerületnek:

1, Az önkormányzatiság elleni legnagyobb vétke, hogy meg sem próbált konszezusos, oldalakon átívelő politikát folytatni. Egy kisebb, de valódi közösségben mint pl. egy városi vagy falusi önkormányzat (ha nem külső ejtőrenyősök érkeznek), a képviselőknek illik tekintettel lenni a mások által képviselt oldalakra.

Én úgy tennék, miként 1994-ben Bakonyi Karola is tett rá kisérletet, hogy biztos többség birtokában is bevonta az ellenzéket alpolgármesteri szintig. Ehelyett az országos politikát lehozták a kerületi szintre.

2, Mivel nem kerületben élő emberek voltak az önkormányzati választás nyertesei, és fogalmuk sem volt a közösségi élményről - ezért lelketlen és aljas módon átgázoltak a kerületi közösség érdekein, igényein, és úgy zártak be egy iskolát miként egy megszálló hadsereg fosztogat. Iskolákat szoktak bezárni a világegyetemben, de a Janikovszky bezárása rámutatott a vezetés anti-demokratikus, sunyi-lelketlen, és korlátolt jellegére. (Természetesen mi ezért hírdetjük, hogy helyi kötődésű emberekkel kell feltölteni az önkormányzatot)

3, Ezzel persze egy újabb sebet ejtettek a kerület társadalmán, annak szövetén. A Janikovszky Iskola élenjárt az integrációban, ami leszakadó, vagy hátrányosabb helyzetű (ami megeshet akár etnikai alapon is) gyerekek beemelését biztosította a a polgári közegbe. Ebben kevésbé sikeres pl. a Futásné fémjelezte Hernád utcai iskola, ahol állandóan csökkent a jelentkezők száma - de Vattamányék neki akartak kedvezni, sőt 2012-ben még ki is tüntették a Fidesznek tetsző szolgálataiért. A helyzeten a Janikovszky Oktatási Központ megnyitása segíthet, amely alternatív módon öko-, és társadalmi tudatossággal integrálja a kerület tanulni vágyó fiataljait, és akár idősebb tagjait.

A kerület társadalma elleni véteknek minősül, hogy bár Erzsébetváros polgármestere gyakran kuncsorog a zsinagógában viszont-támogatásért, de nem volt képes kiállni a kormánnyal szemben egy sokak számára fontos szimbolikus ügyben, mint a kegyeletsértő "megszállási" emlékmű felállítása - ami ellen Erzsébetvárosnak, mint közösségnek kellett volna tiltakoznia már múltja okán is.

4, Inkompetensen, és teljes impotenciával bámulták a bulinegyedben még az MSZP alatt kialakult áldatlan állapotokat, ami tovább romlott az évek során. Képmutató módon az önkormányzati ingatlanokat is további szórakozóhelyek létesítésére adták bérbe, amivel egyébként túlkínálat jelentkezett a szórakozóhelyekből, s amely helyzetet azok az "egyre olcsóbb sör" üzletpolitikájával próbálnak egyensúlyozni, - de ezzel még több igénytelen fogyasztót, pisilőt vonzva a kerület utcáira.

Belső-Erzsébetvárosban túrisztikai-gasztro látványosságot kell teremteni, illetve ezt elősegíteni, amely magasabb profitot és kultúráltabb fogyasztási szokásokat hoz magával mindenki megelégedésére.

5, Hamis igéretekkel kecsegtették az eladási tilalom alatti házak lakóit, és a kétes ingatlan-ügyletek miatt besült értékesítések alá tartozó házak lakóit dupla lakbérrel sújtották, az összes többi bérlővel együtt.

Meg kell oldanunk a lakók szabad elköltözését anyagi megváltásért fejében, netán lakáscseréjét, vagy tulajdonszerzés lehetőségét kívánságuk szerint - egyúttal lakbércsökkentéssel visszatérni az eredeti állapothoz.

6, Nem szakítottak azzal a baloldali szokással a kerületben, hogy képviselők hozzátartozóit ültetik pozícióba - ezzel stabilan kialakult "az egyre szavaz, kettőt eltart" gyakorlata, gondolok itt kapásból a Kismarty-családra. Viszont lehetőségük lett volna tisztán kerületi civil szervezeteket (egyesületek, kamarák) bevonni a bizottsági munkába, amit elmulasztottak. Ezzel szemben a mi anti-korrupciós programunk része, a rokoni álláshalmozás elutasítása.

7, Elhanyagolták a társasházak támogatását, helyette gyanúsan nagy összegű látvány-felújításokat terveztek olyan közterületeken, amelyek nem termelnek bevételt. Miközben a társasházak szépülésével az azokban működő üzletek lennének attraktívabbak, bevételt növelve. Itt nem a közterek karbantartásával van a gond, hanem a szükséges állagjavításon felüli pazarlással 100 milliós tételekben.

Fentiek okán, azt gondolom az Új Erzsébetvárosért Demokrata Kör vezetésével és a kerületi liberálisokkal egyetemben, hogy a Fideszes kerületvezetésnek távoznia kell.

 

- és a pandant:

http://erzsebetvarosi.blog.hu/2014/08/28/tanuljunk_maaan_disztingvalni

1 komment

Címkék: program gettó emlékmű liberálisok Fidesz Király Janikovszky Vattamány

A bejegyzés trackback címe:

https://erzsebetvarosi.blog.hu/api/trackback/id/tr316647023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.08.29. 22:34:41

Na most a fidesz országos szinten is ezt csinálta. Miért pont ez a Vatta csinálta volna másként? Miért lenne egy kerület kivételezett? A NER igazságos.
süti beállítások módosítása