Gusztáv és a kerület

Amit kerületünk polgárai megosztottak velem, és szerény javaslatként elétek tárom.

Friss topikok

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

HTML

Szórakozóhelyek

2014.06.30. 16:05 Gusztáv és a kerület

romkocs_1404136088.jpg_261x348

Az önkormányzat vezetése hivatalosan az ittélők nyugalma mellett áll ki - írom: hivatalosan.

Valóságosan a Polgármesteri Hivatal képtelen, vagy a lakók benyomása szerint nem is kívánja megóvni a nyugalmukat. Ezen a fotón egy szórakozóhely menekülési útvonala látható - ezt engedélyezte az építésügy, a katasztrófavédelem, és megannyi állami vagy önkormáynzati hatóság. Ez a pinceajtó, az utcáról bejárható szórakozóhely egyik kijárata lenne: vészkijárat.

Az itt élők szerint, ezzel megszűnt az udvari lakások csendje is. Ez a kijárat csupán az éjszakai dohányzás, italozás, drogozás, és alkalmi légyottok lebonyolítására alkalmas - menekülésre nem igazán ... és így persze arra is, hogy "hivatalosan" engedélyezve legyen valami, amit nem lenne szabad engedni.

Az önkormányzat azokban az ügyekben sem jár szabályszerűen, amikor adott a védelem az ittélőnek!

Minden beszélgetés alkalmával, jeleznem kell a lakóknak, hogy a birtokvédelem kiterjed a:

Zaj és szag útján történő szomszéd-zaklatásra is. Persze ezt nehéz bizonyítani, főleg amikor a lakónak nincs hivatalos mérőműszere, a hivatal pedig meglepetésszerűnek nem nevezhető módon, ímmel-ámmal, előre szólva jön mérni a szórakozóhely vagy romkocsma zajkibocsájtását.

Így sosem eredményes a mérés, az a zajszint alatt marad, a bejelentőnek elmegy a kedve a további jogi herce-hurcától - de gyűl benne a méreg a következő választásokig.

Program: A birtokvédelmet be kell tartatni! Szükséges egy, az önkormányzattól, és korrupciótól mentes kerületi jogvédő alapítvány, amely díjazása független, illetve függ az eredményes képviselettől. Ez a szervezet, nem köztisztviselőekből állóan, de hitelesített eszközökkel, megfelelő személyzettel, gyorsan reagálva gyűjt bizonyítékokat a zaj, vagy köztisztasági szennyezésre, ... és a lakó nevében megbízással eljár a kerületi önkormányzatnál birtokvédelemben.

A lakó csak egyszer tárcsáz, onnantól a mérés, dokumentálás, papír-ügyintézés a közcélú alapítvány feladata.

Szólj hozzá!

Címkék: program önkormányzat romkocsma bulinegyed jogvédő alapítvány

A bejegyzés trackback címe:

https://erzsebetvarosi.blog.hu/api/trackback/id/tr436458069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása