Gusztáv és a kerület

Amit kerületünk polgárai megosztottak velem, és szerény javaslatként elétek tárom.

Friss topikok

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

HTML

Tanuljunk "mááán" disztingválni!

2014.08.28. 10:10 Gusztáv és a kerület

logo_uj7_demokrata_kor_20140718_1409212698.jpg_1417x1417

"a sas, meg a légy, ... meg a veréb, és a muslinca"

Kedvenc jövevényszavam a "disztingválni", amit illedelmes viselkedésnek hisznek sokan, pedig az alapja, az eredeti jelentése: szétválasztás, elválasztani. Az ember akkor tud helyesen viselkedni, ha dolgokat, helyzeteket szét tud választani egymástól.

Hunvald György egy blogbejegyzésben foglalkozott az egyesületünk indulásával, támogató pártokkal, Lugosi Andrással, és velem. És akkor a szétválasztás témák szerint:

1, Szemmel láthatóan a "közügyektől való eltiltást" elég szűken értelmezi magára nézve az egykori polgármesterünk. Értem én, hogy a bírósági ítéletek nem egyformán vonatkoznak minden halandóra, de talán ennyire nyíltan nem kellene megint politikai megmondóvá válni.

2, Nem rossz fejlődés azonban, ha mégis kilép a homályból, és nem "Második Lajosra" bízza dolgokat, és legkevésbé Farkas Ferenc báb-polgármesterjelöltre. Második Lajos, eredetileg Oláh Lajos volt, de amióta közölték vele, hogy a kerületben csak második számú politikus lehet, azóta mi így hívjuk.

3, A türelmetlenség azonban egyre szembetűnőbb. Miért nem lehet megvárni azt a 2 évet, amíg Farkas Ferenc lemond esetleges polgármesterségéről? Mondjuk a szocialisták között sem tetszik mindnekinek ez a terv - mert ott is vannak becsületes emberek, akik ezt a kutya-komédiát nem szívlelik. Ez ugyanis az erzsébetvárosi választópolgárokkal való szórakozás, és ugráltatásuk. Már az a rész sem tetszik sokaknak, hogy gyakorlatilag első naptól kezdve alpolgármesterek irányítanák a kerületet Farkas Feri helyett, akinek számos oka van, hogy ne dolgozzon napi szinten az első vonalban.

és akkor néhány konkrét válasz:

4, A disztingválásra képes polgár (pl. Lugosi András) kellemesen el tud beszélgetni III/III-as aktákról bárkivel, attól függetlenül, hogy ezt szétválasztva egyéb szempontoktól a társalkodó partnerét nem tartja reprezentatív vezetésre alkalmasnak. Attól még, hogy vitám van a szomszédommal a társasházi közgyűlésen az eresz javítása tárgyában, attól még szólok neki, ha a levelesládában felejti a kulcsát.

5, Az is disztingválás kérdése, hogyha egy párt, jelesül az MSZP meghív szervezeteket önkormányzati program-cserére, és az 5 fős delegációban ott ül Hunvald György is, akkor nem vele találkozik az illető, hanem az MSZP prominenseivel. Ezt követően több meghívás nem érkezett felénk, aminek vagy az EU-s zakó volt az oka (kb. 11%-ot kaptak itt), vagy nem tetszett az anti-korrupciós programunk. Azért viszont hadd ne szégyenkezzünk, mert a kerületet érintő ötletelésben bármikor hajlandóak vagyunk résztvenni gyakorlatilag bárkivel az ittélők érdekében.

6, Hunvald örökség, és a mit köszönhetünk a rómaiaknak témában: Válasszuk már szét a dolgokat! Értem én, hogy Orbán Viktor úgy beszél ha megsértik, hogy "több tiszteletet a magyaroknak", de már Hunvald György is ezt tanulta el? Ami 2010 elött szépült a kerületben és testületi döntésen alapul (pl. iskolafelújítás), és mindenki támogatta, az ne egy emberrel legyen már egyenlő - kérem szépen.

Viszont van, ami nem tetsző dolog, és kifejezetten a polgármester zsenialitásához köthető: sikerült olyan konstrukciót kitalálni ingatlaneladásra, aminek eredményeképpen emberek százai laknak ma is olyan házakban ahol a vevő nem tudta kifizetni a távozni vágyó bérlőket (és most nem a büntetőjogi részről beszélek, hanem csak a kudarcos eredményről).

Vagy az is egy rossz örökség, hogy a Százház utcai telek ma is üres, és nyertes fejlesztő cég felszámolás alá került.

7, A muslinca színvonal: egy magát demokratikus politikusnak tartó ember, hogy a bánatban kérheti számon pl. tőlem, hogy nem vagyok még mindig Fidesz-KDNP tag? Ne tessék úgy tenni értelmes emberként, hogy nem látja: a Fidesz felzabálta a jobboldali pártokat (MDF, KDNP, FKGP), majd maga is rossz irányba csúszott el - miként az egész rendszer az országban. Magát mérsékelt politikusnak besorló ember ezért marad párton kívűl, párttagkönyv nélkül immárom második választáson. Viszont ha a liberálisok, akik úgy tűnik valóban liberálisok, és engedik a szabad gondolkozást és helyi autonómiát, valamint támogatják a kerületi programját az Új7 egyesületnek: akkor ezt megköszönjük, és az együttműködés kölcsönös.

Ráadás: Ma, amennyiben le nem tiltják rólam, úgy Devosa Gáborral találkozom a körzetben ahol indulunk. Ugyanis körzeti ellenfelemmel is kell beszélnem a kampány normáiról. Ezt szétválasztom attól, hogy őt jó alpolgármesternek tartottam-e (Nem!), vagy tudok-e vele fociról beszélgetni (Talán igen?!).

Segítségképpen leírom, hogy 4 éve Ripp Ágnes ellenjelöltemmel közösen plakátoztam a körzetben, hogy egymás mellé tegyük a plakátot, nem pedig bunkó módon egymáséra. Ettől még lehet, hogy nem tetszik az, hogy a szomszéd kerületben havi 400 ezer forintos megbízást kapott Ágnes, de ugyanakkor tetszhet az apukája által írt cikk a 168 órában, és ahogyan ott az MSZP-t elemzi. Szétválasztás!

Szándékom nem illemlecke-adása volt, csak elmondtam, hogy miként működöm én, amikor gondolkodom - ennek alátámasztására: jó egészséget és nyugalmat kívánok mint egyik nagycsaládos apuka a másik kerületi nagycsaládos apukának.

 

dr. Almási-Kecskés Gusztáv

(20 év után Neked akár Kecskés Gusztáv, vagy Guszti)

Szólj hozzá!

Címkék: tolerancia Hunvald Király Lugosi Farkas Ferenc Gusztáv Új Erzsébetvárosért

A bejegyzés trackback címe:

https://erzsebetvarosi.blog.hu/api/trackback/id/tr996643741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása