Gusztáv és a kerület

Amit kerületünk polgárai megosztottak velem, és szerény javaslatként elétek tárom.

Friss topikok

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

HTML

AZ ITÉLET

2014.07.05. 12:24 Gusztáv és a kerület

justicia_1404555685.jpeg_1017x661

Itélet született az erzsébetvárosi ingatlan-ügyek, és egyéb hivatali visszaélések tárgyában.

A Kúria jogerős döntése értelmében súlyos korrupció történt kerületünkben: Legalább négy ingatlan ügyében találta ezt megalapozottnak a bíróság, ebből kettő kisérleti szakaszban.

Az akkori polgármestert, Hunvald Györgyöt egyéb hivatali visszaélések okán, a más ügyek részében 12 hónapra itélték, 20 milliót meghaladó pénzbüntetésre, valamint 2 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától a hírek szerint ... az önkormányzat megbízási szerződéseinek tárgyában pedig tovább folyik a bírósági eljárás Szegeden.

Nem lett bizonyítva, hogy "ingatlan-panama" témában bűnszervezetben (3 ember összedolgozása miatt) történt volna a károkozás, így csak egy ember viszi el a balhét : Gál György a Gazdasági Bizottság volt elnöke kapott több mint 8 évet büntetéskét.

Ezen kívül vagyonelkobzást rendeltek el, és pénzbüntetést. 

Az igazságos-e, hogy csupán egy emberre terheltek mindent, azt döntse el mindenki maga. De az mindenképpen elgondolkoztató, hogy képviselők (baloldaliak és Fideszesek) annak idején együtt nyomták a gombokat az ingatlanok eladásakor, amiért most egyedül Gál Györgyöt büntetik. Mert állitólag megtévesztette a képviselőket, ... még Hunvald György polgármestert is.

A büntető per érdekessége, hogy egy állítás egy tagadás alapján (és néminemű ügyvédi letéti szerződések okán) úgy itélte meg a Kúria, hogy az ingatlanos vállalkozó adott kenőpénzt egy politikusnak. A politikus tagadta ezt, a vállalkozó pedig állította, hogy minden ingatlaneladást korrupció kisért (1:1).

Érdekes lett volna, ha pl. Gál György azt mondja, hogy elfogadott pénzt, de tovább is adott belőle. De ha három ember működött volna közre, akkor akár duplázódhatna a büntetés (mert az már maffia-ügy lenne), ... tehát Gál Györgynek is érdeke lehetett volna, hogy ne vonjon be több személyt, mert akkor 2x ennyit szabhattak volna ki őrá is. A teljes igazságot homály fedi, ilyenkor azt kell hivatalosan elfogadni ami a jogerős itéletben van : Erzsébetvárost kifosztották a baloldali vezetés alatt - Reméljük, hogy egyszer kiderül, hogy mi történik az úgynevezett jobboldali vezetés alatt.

Az itélkezés nem biztos, hogy egyenlő az igazságszolgáltatással. Főleg akkor nem, ha belegondolunk, hogy az ügyészség nem jeleskedett a Fideszes szálak felgöngyölítésében. A bíróság minden szinten abból főzött, amit elétártak. Pedig a Király utcai ingatlanok kapcsán érdekes nevek is felbukkantak, főleg off-shore vonalon.

Vajon Erzsébetváros abban lesz érdekelt, hogy közös múltat hazudjon magának arról, hogy hogyan fosztották ki, ... vagy lesz igény a valós történet és a tanulság megértésére?

Szólj hozzá!

Címkék: korrupció közvagyon gazdálkodás Fidesz Hunvald Király Gál

A bejegyzés trackback címe:

https://erzsebetvarosi.blog.hu/api/trackback/id/tr576474911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása